måndag 7 maj 2012

Tomat- och vitlöksbröd

Råkade ladda bakmaskinen med ett nytt testrecept idag. Missade dock att smitta bilden innan andra jäsningen så de blev inte så snygga. Hoppas att de ska smaka.

Ingredienser:

3 dl vatten
2 msk olja
1 dl krossade tomater
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
600 g (10 dl) vetemjöl special

Pumpafrön

Jag mätte upp i skriven ordning och satte på degprogrammet på bakmaskinen.
Efter andra knådningen togs degen upp och formades till 10 bröd som fick jäsa under duk i ca 30 minuter
Strödde över pumpafrön och sedan in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter

Klart!

------–------------------–------

Nu i efterhand konstaterar jag att det är ett av de visste bilden jag någonsin bakat och att man ska pensla med exempelvis ägg innan för att pumpafröna ska fastna :-) de ramlar bara av annars.

Ska bli kul att se vad mannen tycker :-) han är nog inte lika mycket för exprimenterande med bröd som jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar